Wiosenne kotlety kapuściane

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przepyszne kotleciki w sam raz na błyskawiczny obiad!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    -mąka -1,5 szklanki
    -bulion warzywny(z kostki) - 250 ml
    -dowolna wędlina-100g
    - jajko - 2 szt
    - kapusta pekińska - ok. 300 g
    - natka pietruszki - 1 pęczek
    - olej do smażenia
    - sól , pieprz - do smaku

Wiosenne kotlety kapuściane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku miksujemy mąkę z bulionem.

    Dodajemy jajka i przyprawy.

    Mieszamy z drobno poszatkowaną pekinką , pokrojoną w kostkę wędliną i posiekaną natką pietruszki.

    Dokładnie mieszamy.

    Smażymy kotleciki na mocno rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Komentarze

Podobne przepisy