Wiosenne mini torciki chlebowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Torcik wykonany z chleba tostowego przełożony różnymi pastami ,obłożony białym twarogiem ,ozdobiony zapachem nowalijek skusi niejednego niejadka.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki; chleb tostowy pszenny, 1 puszka tuńczyka,250 gr twarogu białego, 250 gr tłustego twarogu,5 jajek ugotowanych na twardo, majonez, szczypiorek,pietruszka zielona ,rzodkiewki,sałata zielona,pomidorki szery,ogórek zielony,sól ,pieprz mielony. 1/2 łyżeczki papryki słodkiej ,1 łyżka jogurtu naturalnego ( gęstego)

Wiosenne mini torciki chlebowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób wykonania. pasta 1 z tuńczyka i sera białego - 250 gr sera białego wkładam do miski ,do sera dodaje odsączonego tuńczyka ,sól, ,pieprz,paprykę słodką wszystko miksuje na jednolitą masę,
    pasta 2 - pasta jajeczna ze szczypiorkiem .Jajka ugotowane na twardo obrane rozdrobione widelcem z dodatkiem pieprzu ,soli, pokrojonego szczypiorku i połączone z majonezem.
    pasta 3 - ser biały zmiksowany z solą ,pieprzem i jogurtem naturalnym.
  • 2. Pierwszą kromkę chleba smaruje pastą nr. 1 nakładam 2 kromkę smaruje pastą nr .2 nakładam 3 kromkę smaruje ponownie pastą nr 1 nakładam ostatnią kromkę .Dociskam dokładnie ,cały torcik smaruje pastą nr.3 ,dekoruje nowalijkami wiosennymi .Torcik wkładamy na 2 godz do lodówki a najlepiej na całą noc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy