Wiosenne placuszki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Placki z selerem i marchewką

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół korzenia selera
    2 marchewki
    1 czerwona cebula
    2 jajka
    2 łyżki mąki
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna typu vegeta
    szczypta chilli
    łyżka posiekanego koperku
    łyżka posiekanego szczypiorku
    olej do smażenia

Wiosenne placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler i marchew obrać , umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kosteczkę. Koperek i szczypiorek posiekać. Przyprawić solą, pieprzem, vegetą i chilli. W garnuszku wymieszać dokładnie jajka z mąką i połączyć z resztą składników. Smażyć na oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy