WIOSENNE SPAGHETTI

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To pyszna propozycja sosu do spaghetti na bazie gotowego tajskiego sosu curry z dodatkiem świeżego ogórka, rzodkiewki, kukurydzy oraz zielonego groszku.

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron spaghetti
    1/2 słoiczka gotowego jasnego sosu tajskiego curry
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    2 łyżki zielonego groszku konserwowego
    1 świeży ogórek gruntowy
    2 rzodkiewki
    mielony świeży pieprz
    posiekany szczypiorek do dekoracji

Wiosenne spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron spaghetti gotujemy al'dente
    Do garnuszka przekładamy 1/2 słoika sosu, dodajemy pokrojonego ogórka - ale go nie obieramy ze skórki, pokrojoną rzodkiewkę oraz kukurydzę i zielony groszek. Chwilkę razem wszystko gotujemy. Odcedzony gorący makaron przekładamy bez przelewania do sosu mieszamy całość i nakładamy na talerz dekorując posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy