Wiosenny makaron z pikantnym łososiem

0 (0 ocen)

Lekkie, pachnące, wiosenne danie, polecam :)

Składniki:


  • 200 g makaronu fettuccine
    filet z łososia (ok.300 g)
    niewielki zielony ogórek gruntowy
    4 rzodkiewki
    140 g jogurtu naturalnego
    łyżka śmietany 12%
    pół pęczka koperku
    sól, pieprz do smaku
    sok z połowy cytryny
    łyżeczka pasty chili

Wiosenny makaron z pikantnym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia nacieramy sokiem z cytryny i pastą chili.

    Gotujemy go na parze ok. 8-10 minut.

    W tym czasie gotujemy makaron al dente.
  • 2. Umyte warzywa kroimy na cienkie plasterki.

    Mieszamy je ze śmietaną i jogurtem.

    Doprawiamy koperkiem, solą i pieprzem.

    Chwilkę podgrzewamy na patelni.
  • 3. Nakładamy na odsączony makaron.

    Łososia dzielimy na mniejsze kawałki i podajemy z makaronem.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy