Wiosenny omlet z płatkami owsianymi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Wiosenne pożywne śniadanie na wytrawnie - czyli omlet z płatkami owsianymi i dodatkami :)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    2 łyżki mleka (roślinne lub krowie)
    1 łyżka płatków owsianych
    sól, pieprz
    1 łyżka oleju
    Czerwona papryka
    Wędzone tofu
    Zielona cebulka
    Rukola
    ( można dać szynkę, pieczarki lub inne ulubione dodatki )

Wiosenny omlet z płatkami owsianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka mieszamy z mlekiem, płatkami owsianymi. Doprawiamy solą i pieprze. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy paprykę i tofu (lub inne dodatki). Wlewamy masę jajeczną i mieszamy. Patelnie przykrywamy i czekamy aż omlet się zetnie. Na wierzch kładziemy rukolę, delikatnie składamy omlet na pół.

Komentarze

Podobne przepisy