Wiosenny pstrąg z warzywami i sezamem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Wiosenny pstrąg z warzywami i sezamem .Ryba jest bardzo zdrowa a pieczona w piekarniku najzdrowsza

  • 10 min

Składniki:

  • * 1 szt pstrąg,
    * 2 szt marchewka,
    * 1/2 szt cebula,
    * kucharek wiosenny,
    * 1 łyżka masło,
    * cytryna
    *koperek

Wiosenny pstrąg z warzywami i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga kupujemy całego .Myjemy dokładnie usuwamy wnętrzności .Myjemy środek pstrąga .
  • 2. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki .Cebule kroimy w piórka .Marchewkę i cebule lekko podsmażamy na masełku doprawiając przyprawą uniwersalną na koniec dodajemy łyżkę sezamu
  • 3. .Całego pstrąga solimy także w środku Takie warzywa wkładamy do brzuszka pstrąga resztę obok ryby . Kropimy całość cytryną i układamy cieniutkie plasterki masełka .
  • 4. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku ok 35 min . Podajemy z cytryną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy