Wiosenny sos koperkowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rodzina uwielbia moją kuchnię. Sos jest łatwy, a taki smaczny!

Składniki:

  • ● 1,5 szkl. bulionu
    ● 2 łyżki mąki
    ● 1/4 szkl. śmietany
    ● pęczek świeżego koperku
    ● łyżka szczypiorku
    ● szczypta majeranku
    ● sól, pieprz

Wiosenny sos koperkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek i szczypiorek myjemy i osuszamy. Drobno siekamy.
  • 2. Bulion zagotowujemy. Mąkę dokładnie mieszamy
    ze śmietaną, wlewamy do bulionu. Dodajemy koperek, szczypiorek i majeranek, doprawiamy. Chwilę gotujemy (niezbyt długo, bo wtedy sos traci smak).

Porady

Teresy Murowanej Podajemy do ziemniaków z mięsem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Komentarze

Podobne przepisy