Wiosenny twarożek na śniadanie

0 (0 ocen)

  • 5 min

Smaczny, pożywny i szybki. Przepyszny ze świeżymi bułkami, idealny na śniadanie.

  • 5 min

Składniki:

  • - 150 - 200 gram twarożku
    - łyżka śmietany 12% lub 18%
    - 2 rzodkiewki
    - kawałek zielonego ogórka
    - kilka gałązek koperku
    - sól pieprz do smaku

Wiosenny twarożek na śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewkę i ogórka ścieramy na tarce o grubych oczkach, siekamy koperek.
  • 2. Twaróg przekładamy do miseczki, dodajemy śmietanę, potarte warzywa, koperek i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość mieszamy.

Porady

Jeżeli twarożek jest za suchy trzeba dodać śmietany, można ją też zastąpić jogurtem naturalnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy