Wiśniowe ptasie mleczko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę przygotowujemy wg.przepisu na opakowaniu,studzimy to konsystencji rzadkiego kisielu.Biszkopty drobno kruszymy ,masło roztapiamy ,łączymy z biszkoptami,przekładamy do foremki(ja użyłem 25cm na 30cm ) wierzch smarujemy dżemem ,wkładamy do lodówki na ok.30 min.W między czasie oddzielamy żółtka od białek..Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.Schłodzoną śmietanę miksujemy z fixami na sztywno pod koniec dodajemy cukier puder.Do śmietany wlewamy cienkim strumieniem galaretkę miksując na niskich obrotach,Dodajemy pianę z białek delikatnie mieszamy drewniana łyżka.Całość wylewamy na biszkopt.Schładzamy w lodówce (najlepiej całą noc)SMACZNEGO.
Komentarze