Wiśniowo-śmietanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić z cukrem. Dodawać kolejno żółtka.
Mąkę oraz kakao i proszek wsypać do ciasta, delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do wyłożonej papierem blaszki.
Piec w temp. 180 st. C. do suchego patyczka.
2.Masa wiśniowa:
Kompot zagotować z cukrem, zagęścić mąką.
Wsypać galaretkę i dodać wydrylowane owoce, wymieszać.
3.Masa jogurtowa:
Jogurt wymieszać z dwoma opakowaniami cukru wanilinowego i rozpuszczoną żelatyną ( w małej ilości wody).
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i pozostałym cukrem wanilinowym. Połączyć z jogurtem.
4.Czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ciasto schłodzić w lodówce przed podaniem...
Komentarze