Witaminkowe roladki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Staram się, aby posiłki były zdrowe, smaczne i estetycznie podane. Przepis przysłała Ida Węsierska

  • Łatwy

Składniki:

  • - sałata (8 dużych liści): 1 sztuka
    - twaróg: 15 dekagramów
    - jajka: 3 sztuki
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - majonez (lub kefir): 6 łyżek
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pomidor (do dekoracji): 1 sztuka

Witaminkowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy, obieramy. Jedno odkładamy
    do dekoracji, pozostałe
    ścieramy na tarce o dużych
    oczkach.
  • 2. Twaróg rozcieramy, mieszamy
    z posiekanym szczypiorkiem,
    startymi jajkami i trzema łyżkami majonezu lub kefiru.
    Przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Masę rozsmarowujemy na
    liściach sałaty, zwijamy i układamy
    na półmisku. Polewamy
    resztą majonezu lub kefiru. Dekorujemy
    jajkiem i pomidorem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy