galaretka z ananasem i nektarynkami

0 (0 ocen)

deser jest pełen witamin i mniej kaloryczny................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • ananas w puszce Dole-Tropical Gold 1 szklanka, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie dr. Oetker, orzechy włoskie Kresto 1 szklanka, nektarynka 4 dojrzałe, galaretka agrestowa 1 opakowanie dr. Oetker

Galaretka z ananasem i nektarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. krojone ananasy z puszki wylać na sitko i odsączyć, wsypać do foremki silikonowej budyniowej lub innej................

    wlać galaretkę tężejącą pomarańczową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody i schować do lodówki do zastygnięcia...............
    łuskane orzechy włoskie rozsypać na galaretce agrestowej, wsypać pokrojone drobno dojrzałe nektarynki..............

    wlać tężejącą galaretkę agrestową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schoweać do lodówki na kilka godzin................

    przed wyjęciem formę polać ciepłą wodą i galaretka lekko wychodzi z formy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy