Nudne kanapki lądują zbyt często w koszu,a szkoda...jak temu zaradzić?Troche je urozmaicić,dodać koloru i apetycznego wyglądu.Dzieci na pewno zjedzą ze smakiem taką aromatyczną włoską kanapkę.
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
- bagietka (kromki): 4 sztuki
- mozzarella mini (małe kulki): 4 sztuki
- pomidor: 1 łyżeczka
- ogórek świeży (wężowy): 6 plastrów
- bazylia (świeża/listki): 10 sztuk
- masło: 1 łyżeczka
Włoska kanapka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory sparzyć wrzątkiem,obrać ze skóry,pokroić w plastry.Kromki bagietki posmarować masłem.Na kromce ułożyć plastry ogórka i pomidora,następnie kilka listków bazylii i plastry mozzarelli.Przykryć drugą kromką bagietki i gotowe!Zapakować w papier lub folię aluminiową.
Komentarze