Włoskie grzanki

0 (0 ocen)

Zawsze staram się wykorzystać wszelkie resztki pieczywa. Te grzanki były wyjątkowo smaczne.

Składniki:

  • 4 bułki (moga być czerstwe),
    15 dag pieczarek,
    2 ząbki czosnku w oleju,
    5 suszonych pomidorów w oleju,
    2 łyżki masła,
    szczypta ostrej papryki,
    łyżka siekanej natki pietruszki,
    sól, pieprz,
    5 dag startego żółtego sera,
    olej.

Włoskie grzanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Masło utrzeć z drobno posiekanym czosnkiem, papryką i natką. Gotowym smarowidłem posmarować przekrojone na pół bułki.
  • 3. Pomidory pokroić w kosteczkę. Na każdej połówce ułożyć trochę pieczarek oraz kawałki suszonych pomidorów. Posypać startym serem. Zapiekać ok. 15 min w temp. 180st.

Komentarze

Podobne przepisy