WŁOSKIE POMIDORKI

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo efektowna przekąska.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 dojrzałe pomidory
    1 opakowanie sera mozzarella
    kilka listków świeżej bazylii
    kilka kropel oliwy z oliwek
    szczypta soli i pieprzu

Włoskie pomidorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory umyć i pokroić w grube plastry. Ser mozzarella odcedzić z zalewy i również pokroić w grube plastry. Bazylię porwać palcami w większe kawałki. Na talerzu układać plastry pomidorów, na to ser i kawałki bazylii. Każdy pomidorek skropić oliwą z oliwek i posypać szczyptą soli i pieprzu.

Porady

Zamiast świeżej bazylii pomidorki z mozzarellą można posypać suszoną.

Komentarze

Podobne przepisy