Pyszne , chrupiące , kolorowe i bardzo serowe. Idealne na kolację lub przystawkę w gronie przyjaciół :) Przygotujemy je w kilka chwil.
10 min
Składniki:
Na 15 tostów:
15 kromek chleba tostowego
15 plasterków sera żółtego ( u nie gouda)
2 kulki sera mozzarella
15 plasterków pikantnego salami
2 duże pomidory
3 duże pieczarki
łyżeczka suszonej bazylii
łyżeczka chili
Włoskie tościki martyny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki z pomidorami.
Na każdą kromkę pieczywa układamy:
Plaster sera żółtego, salami , pomidora , pieczarki oraz mozzarellę.
Wierzch posypujemy bazylią oraz chili .
Tosty układamy na blaszce wysmarowanej masłem , pieczemy ok 15 min w 180 st. do rozpuszczenia się sera.
Porady
Gotowe tosty możemy podać z sosem czosnkowym lub pikantną salsą.
Komentarze