Wołowe kebabczety z kukurydzą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wołowinę płuczemy, osuszamy, przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, przyprawiamy przyprawą kebab gyros i dokładnie mieszamy.
Mięso wstawiamy do lodówki na 20 minut.
2.Kukurydzę odcedzamy.
Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy w półplasterki i dusimy na patelni z rozgrzanym olejem około 10 minut. Studzimy.
Kukurydzę, pieczarki, jajka i suszoną natkę pietruszki dokładnie mieszamy z mięsem.
3.Z masy formujemy podłużne "kotleciki", które nadziewamy na długie wykałaczki i smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z każdej strony na brązowy kolor.
Porady
Kebabczety możemy również piec na grillu lub na patelni grillowej.
Komentarze