Wołowe rolady z zielonymi kluseczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie rolady : Mięso umyj i za pomocą tłuczka rozbij. Każdy plaster posmaruj musztardą i oprósz pieprzem. Cebulę, ogórki, boczek i paprykę pokrój na paseczki i połóż na każdym płacie mięsa. Zawiń i zepnij za pomocą wykałaczki lub obwiąż sznurkiem spożywczym. Na patelni rozgrzej olej i smaż rolady z każdej strony. Gdy już zbrązowieją zalej bulionem i duś pod przykryciem do miękkości. Dodaj śmietanę i dopraw do smaku solą i pieprzem.
2.Przygotowanie kluseczki : Ugotowany szpinak zmiksuj za pomocą blendera. Do miski wsyp mąkę, parmezan, dodaj jajko szpinak i ser. Połącz składniki aby uzyskały jednolitą masę. Uformuj niewielkie kuleczki. Kluseczki gotuj w osolonej wodzie 4-50 minut.
Komentarze