Wołowina po azjatycku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -350 g rostbefu
    -300 g białych i 300 g zielonych szparagów
    -2 marchewki
    -3 ząbki czosnku
    -2 łyżki oleju
    -7 łyżek sosu sojowego
    -1 łyżeczka sosu chili
    -1 łyżeczka oleju sezamowego
    -1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
    -sól
    -pieprz

Wołowina po azjatycku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi obieramy i odrywamy zdrewniałe końcówki. Kroimy wzdłuż, a następnie ukośnie na krótkie odcinki. Marchew ścieramy na grubej tarce, czosnek kroimy w plasterki. Mięso kroimy w cienkie paski. Rozgrzewamy w woku olej i podsmażamy mięso. Doprawiamy pieprzem i wyjmujemy. Do woka wrzucamy szparagi, marchew i czosnek. Smażymy kilka minut. Dorzucamy mięso. Całość zalewamy mieszanką sosów, oleju, skrobi i 1/2 szklanki wody. Dusimy aż sos zgęstnieje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy