Wszystko na jednej patelni

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wszystko co pod ręką na patelnie.

  • 30 min

Składniki:

  • ziemniaki ugotowane 5-6 sztuk
    wędlina 25 dag
    pieczarki 12 sztuk
    cebula 1 sztuka
    masło 3 łyżki
    starty żółty ser 1/2 szklanki
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    przyprawa typu Vegeta
    sól
    pieprz

Wszystko na jednej patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, pokroić w ósemki albo w ćwiartki. Cebulę obrać pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło, przesmażyć wędlinę, dodać cebulę, zeszklić. Dodać też przygotowane pieczarki. Wszystko przesmażyć, posolić, podlać wodą i dusić przez chwilę. Dodać pokrojone ziemniaki, wszystko wymieszać i przesmażyć. Dodać natkę pietruszki, doprawić mocno do smaku. Posypać żółtym serem.

Komentarze

Podobne przepisy