Wyczesane parówki / Włoskie parówki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Danie idealne by zaskoczyć znajomych lub drugą połowke,proste szybkie i smaczne

  • 20 min

Składniki:

  • 1 cebula
    2 zabki czosnku
    1 pomidory w puszce całe
    1 łyżka oleju
    2 parówki
    1 koncentrat pomidorowy
    makaron spaghetti
    1/4 serka camembert
    sól
    pieprz
    bazylia


Wyczesane parówki / włoskie parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie sosu:
    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podobnie czosnek.Na łyżce oleju podsmażamy cebulę i czosnek. Gdy lekko się zrumienią, dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i energicznie mieszamy. Po chwili dodajemy pomidory z puszki oraz przyprawy (póki co "na oko"), przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 5-10 minut. Po tym czasie zawartość patelni blendujemy na gładki sos z dodatkiem 2 łyżek koncentratu, a następnie
  • Przebijanie parówek 2. W tym czasie parówki kroimy na kawałki grubości ok 2cm i surowy makaron przebijamy przez kawałeczki.Nastepne gotujemy makaron al dente oraz patrząc czy parówki nie rozgotowywują się(ja używam parówek wieprzowych)
  • 3. Makaron układamy na obrzeżach talerza a w środek kładziemy sos,na nim camembert.Zdobimy bazylią i smacznego :)

Porady

Według uznania można dać więcej koncentratu i starta jedna marchew do sosu w trakcie dodawanie pomidorow Parówki najlepiej wieprzowe(drobiowe szybciej się rozgotowywują)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
parówki

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Domowe parówki

ilka Domowe parówki ze 100% mięsa

4.23 (411 ocen)

Opublikowany w Magazynie
parówki w cieście

4.48 (185 ocen)

kiełbaski w tortilli