Wypasiona jajecznica

0 (0 ocen)

Syta , smaczna i pożywna

Składniki:

  • Na dwie porcję:
    5 jaj kurzych ( najlepiej wiejskich)
    1 pętko kiełbasy śląskiej
    1 cebula
    1/2 papryki czerwonej
    2 ogórki konserwowe
    3 plastry sera żółtego
    1 płaska łyżeczka suszonego koperku
    sól , pieprz

    2 łyżka masła śmietankowego

Wypasiona jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa z kiełbasą 1. Warzywa umyć , osuszyć , pokroić drobno. Kiełbasę pokroić w małą kostkę.
    Na patelni rozgrzać masło , przełożyć pokrojone składniki-smażyć go zarumienienia.
  • jajka z serem i przyprawami 2. Ser pokroić w cienkie paseczki a następnie w kosteczkę. Jajka rozbełtać z koperkiem solą i pieprzem , dodać ser , wymieszać.
  • jajecznica 3. Masę jajeczną przelać na patelnie , smażyć na wolnym ogniu , co chwila mieszając do ścięcia się jajek.
  • jajecznica 4. Podawać np. z pomidorem i pieczywem posmarowanym masłem.

Porady

Jajecznicę można także polać ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy