Wyrolowana lazania

0 (0 ocen)

  • 50 min

Płaty makaronu zapiekane z mozzarellą, faszerowane świeżym szpinakiem, pieczarkami z dodatkiem słodko - ostrej szalotki, wyrazistego czosnku oraz dobrze przyprawionego kurczaka podane w postaci naleśników.

  • 50 min

Składniki:

  • 12 plastrów makaronu lazania
    100g świeżego szpinaku
    200g pieczarek
    300g fileta z kurczaka
    2 szalotki
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki klarowanego masła
    250g mozzarelli
    1/2 pęczka szczypiorku
    sól
    pieprz

Wyrolowana lazania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2a9ghnn 1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić i rozłożyć każdy z plastrów osobno na folii spożywczej.
  • image-24rglgk 2. Szalotki, czosnek drobno posiekać, przesmażyć na maśle, dodać pokrojonego w kostkę, oprószonego solą oraz pieprzem kurczaka
    i pokrojone pieczarki.
  • image-105wq4x 3. Szpinak umyć, osuszyć i rozłożyć na plastrach makaronu.
    Na każdy z plastrów wyłożyć kurczaka z cebulą, czosnkiem, pieczarkami oraz odrobinę mozarelli a następnie zwinąć w rulon.
  • image-2atcj7v 4. Rulony układać w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, posypać resztą rozkruszonej mozzarelli i piec w piekarniku nagrzanym
    do 180 stopni aż ser się zrumieni.
  • 5. Wyrolowaną lazanię podawać z posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy