Makaron z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Danie proste i szybkie w wykonaniu. Bezmięsna propozycja na obiad lub kolację dla miłośników makaronów. Pyszne i sycące. Potrwa sprawdzi się w przypadku wizyty niespodziewanych gości;) Polecam!

  • 25 min

Składniki:

  • puszka tuńczyka w oleju, ewentualnie puszka tuńczyka w wodzie
    śmietana 12% ok. 200 ml
    5-6 łyżek kukurydzy z puszki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    makaron świderki
    sól
    pieprz
    vegeta

Makaron z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju z tuńczyka podsmaż drobno pokrojoną cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku. Dodaj tuńczyka, a następnie śmietanę i kukurydzę. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną vegety.
  • 2. Makaron ugotuj wg. przepisu na opakowaniu.

Porady

Jeśli domownicy nie przepadają za kukurydzą można ją pominąć. Jeśli zamierzasz wykorzystać tuńczyka w wodzie, cebulę i czosnek podsmaż na łyżce oleju rzepakowego, a wodę z puszki odsącz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy