Wytrawne babeczki

0 (0 ocen)

Nie zawsze babeczki muszą być na słodko. Ja proponuje też spróbować w wersji wytrawnej. Dodatki możemy dodać różne w zależności co mamy w lodówce lub ogródku.

Składniki:


  • 1 szkl mąki orkiszowej typ 650
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli i pieprzu
    2 jajka
    125 ml oliwy z oliwek
    1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
    2 łyżki cebulki prażonej
    100 g serka feta

Wytrawne babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz. Wbić jajka, wlać oliwę z oliwek i energicznie wymieszać na gładko. Dodać czosnek niedźwiedzi, cebulkę prażoną i ser pokrojony w drobną kostkę. Delikatnie wymieszać. Silikonowe foremki do muffinek wysmarować oliwą i wysypać bułką tartą. Foremki napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec w 180 stopniach około 35-40 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremek i studzić na metalowej kratce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy