Wytrawne naleśniki z farszem zielono-mięsnym

0 (0 ocen)

"Zielony farsz" jest zdrowy i sycący. Całość smakuje wyśmienicie :)

Składniki:

  • ciasto na naleśniki:
    2 jajka
    szklanka mleka
    szklanka wody mineralnej gazowanej
    mąka
    sól i pieprz do smaku

    1 większy pojedynczy filet z kurczaka
    kilka listków sałaty (5-6)
    3 ogórki konserwowe
    kilka różyczek brokuła
    przyprawa do kurczaka
    3 łyżki margaryny
    sól
    starty żółty ser
    2 łyżki majonezu

Wytrawne naleśniki z farszem zielono-mięsnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki usmażyć z podanych składników i przestudzić. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem.
  • 2. Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć. Ogórki pokroić w kostkę, sałatę drobno poszatkować. Do usmażonego kurczaka dodać pozostałe składniki farszu (ogórki, brokuł, sałatę) i chwilę smażyć razem, dodając pół szklanki wody, gdy wyparuje, farsz jest gotowy.
  • 3. Na naleśniki kłaść gotowy farsz, zwijać je w rulony i układać w naczyniu do zapiekania. Wierzch posmarować cienką warstwą majonezu i posypać startym żółtym serem. Naleśniki zapiekać 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy