Wz-tka migdałowa z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka z cukrem ubijać robotem ok. 15 minut. Następnie wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i kakaem. Wlać do tortownicy o średnicy 30 cm i piec w temperaturze 200-220 stopni przez ok 50-60 minut. Jak biszkopt wystygnie przekroić go dwa razy. Każdą warstwę nasączyć ponczem. Ubitą śmietankę kremówkę z cukrem pudrem położyć na dolną warstwę biszkopta i posypać ją pokrojonymi w kostkę 2 kiwi, Następnie przykryć następną warstwą biszkopta nasączonego ponczem. Nałożyć ubitą kremówkę i posypać płatkami migdałów i przykryć ostatnią warstwą biszkopta, też nasączonego ponczem. Udekorować ostatnią ubitą kremówka, a na nią położyć pokrojone w plasterki pozostałe kiwi.
Porady
Polecam mąkę poznańską z dalachowa. Śmietanka kremówka dobrze się ubija, gdy jest schłodzona. Ubijać ją na najniższych obrotach i jak zacznie gęstnieć to dopiero wsypać puder.
Komentarze