Yakitori z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Mięso drobiowe w japońskim wydaniu ? Dlaczego nie !

  • 4 godz.

Składniki:

  • 1 duże udko ze skórą
    1 mały por
    tłuszcz rośliny do smażenia
    sos : 150 ml sosu sojowego
    6 łyżek cukru
    25 ml sake

Yakitori z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Yakitori z kurczaka 1. Udko kurczaka podzieliłem na równych 12 kawałków. Przygotowałem sos : wymieszałem sos sojowy , cukier i saki. Kawałki kurczaka zamarynowałem w sosie ok.3 godziny.
    Pora po umyciu pokroiłem na ukośne plasterki. Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyłem w zimnej wodzie. Na każdą szpadkę nabiłem na przemian kurczaka( po trzy sztuki ) i pora ( po dwa plasterki ). Szaszłyki smażyłem na tłuszczu , co jakimiś czas polewając je sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy