Z bobem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Mięso z dużą ilością warzyw jest o wiele zdrowsze.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 60 dag fi leta z indyka
    ● 30 dag bobu (może być mrożony)
    ● żółta i czerwona papryka
    ● 2 łyżki smalcu
    ● 2 łyżki oleju
    ● 3 łyżki mąki
    ● cebula
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 1/2 pęczka natki pietruszki
    ● sól, pieprz
    ● mielona papryka

Z bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy.
    Kroimy w poprzek włókien
    w podłużne paski. Oprószamy
    mąką. Podsmażamy na
    smalcu, mieszając. Przekładamy
    do rondla i podlewamy
    małą ilością wody. Dusimy
    ok. 30 minut.
  • 2. Papryki myjemy, osuszamy
    i usuwamy gniazda nasienne.
    Miąższ kroimy w małe
    kawałki. Cebulę i czosnek
    obieramy i drobno siekamy.
    Podsmażamy z papryką na
    oleju. Przekładamy do mięsa.
    Dusimy ok. 15 minut.
    Doprawiamy solą, pieprzem
    i papryką. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy.
    Wsypujemy do gulaszu.
  • 3. Bób gotujemy w osolonej
    wodzie. Odcedzamy. Podajemy
    z gulaszem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy