Z brzoskwiniami i migdałami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Studiuję i pracuję. Zawsze jednak znajdę czas, by upiec słodkości.

  • 45 min

Składniki:

  • ● op. ciasta francuskiego
    ● kilka połówek brzoskwiń z puszki
    ● kilkanaście dużych winogron
    ● 2 łyżki płatków migdałów
    ● biała czekolada
    ● 1/2 l mleka
    ● budyń śmietankowy

Z brzoskwiniami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń gotujemy na mleku
    według przepisu na opakowaniu.
    W ciepłym rozpuszczamy
    pokruszoną czekoladę, a następnie
    miksujemy na jednolitą
    masę.
  • 2. Ciasto wykładamy na wyłożoną
    pergaminem blachę
    (23x23 cm). Rozsmarowujemy
    masę budyniową. Posypujemy
    połową migdałów. Układamy
    pokrojone w ósemki brzoskwinie
    i połówki winogron (pestki
    usuwamy). Posypujemy pozostałymi
    migdałami.
  • 3. Piekarnik rozgrzewamy do
    temperatury 200 °C. Ciasto
    pieczemy ok. 25 minut.

Notka redakcyjna

PPWS_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy