Z czarnych jagód i agrestu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Koktajle z sezonowych owoców mogą doskonale zastąpić tak dziś popularne napoje gazowane.

  • 20 min

Składniki:

  • ● 20 dag czarnych jagód
    ● 20 dag agrestu
    ● 1 szkl. śmietanki 30-proc.
    ● 3 łyżki cukru pudru

Z czarnych jagód i agrestu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Agrest myjemy,
    osączamy i usuwamy
    szypułki.
    Szklankę wody zagotowujemy z cukrem. Wsypujemy
    agrest i chwilę gotujemy.
    Studzimy.
  • 2. Jagody przebieramy, myjemy
    i osączamy. Dodajemy do
    agrestu. Wlewamy śmietankę
    i miksujemy do uzyskania jednolitej
    konsystencji. Wstawiamy
    do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy