Z czerwoną kapustą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od kiedy przeszłam na emeryturę, gotowanie stało się moim hobby. Papryka z farszem wygląda dekoracyjnie, jest pyszna i zawiera dużo witamin C i A.

Składniki:

  • ● 2 pomarańczowe papryki
    ● 1/4 czerwonej kapusty
    ● mała czerwona cebula
    ● winne jabłko
    ● kolorowy pieprz
    ● ostra mielona papryka
    ● 2 łyżki oliwy
    ● ocet winny
    ● 10 dag startego żółtego sera
    ● natka pietruszki
    ● sól

Z czerwoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, przekrawamy,
    usuwamy gniazda nasienne.
    Kapustę drobno siekamy,
    solimy i odstawiamy na
    20 minut. Jabłko obieramy
    i kroimy w małą kostkę. Cebulę
    obieramy i siekamy.
  • 2. Na oliwie podsmażamy
    cebulę, wsypujemy kapustę
    i jabłko. Mieszamy i chwilę
    dusimy. Skrapiamy octem,
    oprószamy solą, pieprzem
    i papryką. Nadziewamy papryki
    i po sy pu jemy serem.
    Ozdabiamy listkami natki.

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy