Z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest aromatyczna i bardzo zdrowa. Podaję ją jako przekąskę na przyjęciach, a także jako dodatek do obiadu.

Składniki:

  • ● średnia główka czerwonej kapusty
    ● marchewka
    ● jabłko
    ● sok z 1 pomarańczy
    ● 5 dag rodzynek
    ● czerwone wino
    ● czerwona cebula
    ● oliwa
    ● cukier
    ● sok z 1/4 cytryny
    ● sól, biały pieprz
    ● łyżka miodu

Z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę siekamy, obraną marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, a jabłko i cebulę obieramy i drobno kroimy. Mieszamy, doprawiamy i polewamy oliwą. Dodajemy sparzone rodzynki. Mieszamy, lekko ugniatając, by warzywa nieco zmiękły.
  • 2. Dodajemy soki z cytrusów, miód i wino. Mieszamy. Chłodzimy ok. 2 godzin.

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy