Z czerwonej kapusty i jabłek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Bardzo lubię gotować, a kulinarne nowości „testuję” na swoich bliskich. Często korzystam z przepisów czytelników, dlatego i ja również chętnie dzielę się swoimi pomysłami.

  • 40 min

Składniki:

  • ● średnia główka czerwonej kapusty
    ● 4 jabłka
    ● 4 cebule
    ● sól
    Zalewa: 3-4 łyżki oleju słonecznikowego
    ● 1,5 l wody
    ● 1/2 szklanki octu 10-proc.
    ● 7 łyżek cukru
    ● łyżka soli

Z czerwonej kapusty i jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Z czerwonej kapusty i jabłek 1. Kapustę obieramy z wierzchnich
    liści, wykrawamy głąb.
    Następnie szatkujemy, sparzamy
    i odcedzamy. Jabłka myjemy,
    obieramy, usuwamy gniazda
    nasienne i ścieramy na
    tarce o dużych oczkach. Cebule
    obieramy, kroimy w plasterki.
    Oprószamy solą, odstawiamy Gdy nieco zmięknie,
    lekko odciskamy.
  • Z czerwonej kapusty i jabłek 2. Składniki zalewy zagotowujemy.
    Wkładamy kapustę,
    jabłka oraz cebulę. Gotujemy
    około 5 minut.
  • Z czerwonej kapusty i jabłek 3. Sałatkę przekładamy do
    słoików, zakręcamy i pasteryzujemy
    około 3 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

ppws_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy