Bardzo lubię gotować, a kulinarne nowości „testuję” na swoich bliskich. Często korzystam z przepisów czytelników, dlatego i ja również chętnie dzielę się swoimi pomysłami.
Z czerwonej kapusty i jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę obieramy z wierzchnich
liści, wykrawamy głąb.
Następnie szatkujemy, sparzamy
i odcedzamy. Jabłka myjemy,
obieramy, usuwamy gniazda
nasienne i ścieramy na
tarce o dużych oczkach. Cebule
obieramy, kroimy w plasterki.
Oprószamy solą, odstawiamy Gdy nieco zmięknie,
lekko odciskamy.
2.Składniki zalewy zagotowujemy.
Wkładamy kapustę,
jabłka oraz cebulę. Gotujemy
około 5 minut.
3.Sałatkę przekładamy do
słoików, zakręcamy i pasteryzujemy
około 3 minut.
Komentarze