Z gotowaną cielęciną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Wygląda wyjątkowo efektownie. Na mniej uroczyste okazje cielęcinę można zastąpić filetem z kurczaka.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 2-3 duże papryki
    ● 4 pomidory
    ● 2 cebule
    ● 30 dag cielęciny
    ● 10 dag żółtego sera
    ● 2 ząbki czosnku
    ● po kilka gałązek natki pietruszki i koperku
    ● 4 łyżki oleju
    ● łyżka octu
    ● sól, pieprz

Z gotowaną cielęciną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cielęcinę myjemy i gotujemy
    ok. godziny. Warzywa myjemy.
    Z papryk usuwamy
    gniazda nasienne. Papryki
    kroimy w paski, cebule w półplastry,
    a pomidory w plastry.
  • 2. Cielęcinę i ser kroimy
    w nieduże kawałki. Mieszamy
    z warzywami.
  • 3. Sos: olej mieszamy z octem
    i przeciśniętym przez praskę
    czosnkiem. Doprawiamy solą
    i pieprzem. Polewamy sałatkę.
    Podajemy w pucharkach. Dekorujemy
    zieleniną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy