Z gruszką na słodko

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Gotowaniem zajmuję się i prywatnie, i zawodowo, bo jestem kucharką.

Składniki:

  • ● 4 kromki pieczywa tostowego
    ● 2 gruszki
    ● 1 łyżeczka oleju
    ● mielony cynamon
    ● 1 łyżka cukru
    ● 2 łyżki gęstej śmietany
    ● 2 łyżki startego żółtego sera

Z gruszką na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obieramy, przekrawamy,
    usuwamy gniazda nasienne.
    Kroimy na cząstki.
  • 2. Blachę smarujemy olejem
    (możemy wyłożyć papierem do
    pieczenia). Układamy kromki
    pieczywa, a na nich gruszki.
    Oprószamy cynamonem, posypujemy
    cukrem, polewamy
    śmietaną i posypujemy serem.
    Zapiekamy w temperaturze
    200 °C, aż ser się roztopi.

Porady

Zamiast gruszek możemy wykorzystać inne owoce, np. brzoskwinie, dojrzałe jabłka albo wiśnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Komentarze

Podobne przepisy