Z herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku rozpuścić 150g masła, cukier, cukier waniliowy, kakao, roztrzepane jajko i podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Wsypać pokruszone herbatniki, wiórki kokosowe, orzechy, rodzynki, wymieszać i jeszcze ciepłym ciastem wyłożyć dno tortownicy o średnicy 22cm. Odstawić do ostygnięcia.
2.Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, ostudzić. W rondelku rozpuścić 70g masła, dodać mleko, budyń, cukier puder i sok z cytryny, zagotować i dokładnie pomieszać do połączenia składników. Masę lekko przestudzić, połączyć z serkami oraz żelatyną i wyłożyć na ciasto w tortownicy.Schłodzić w lodówce,aż masa stężeje.
Czekoladę rozpuścić na parze z odrobiną mleka i polać ciasto w dowolny sposób.
Komentarze