Z kaczki i warzyw

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wymyśliłam go sama. Przepis dałam już wielu osobom.

Składniki:

  • 1 kaczka
    1 kg podgardla wieprzowego
    4 marchewki
    3 pietruszki
    kawałek selera
    3 jajka
    4 średnie cebule
    bułka tarta
    przyprawa uniwersalna
    sól, pieprz
    tłuszcz do formy

Z kaczki i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy i myjemy. Kaczkę i podgardle myjemy i razem z warzywami gotujemy do miękkości. Odcedzamy, studzimy (z mięsa usuwamy kości). Mielimy.
  • 2. Masę mięsno-warzywną mieszamy z jajkami i taką ilością bułki, aby nie była zbyt rzadka. Doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą uniwersalną. Wkładamy do natłuszczonych foremek o wymiarach 15x32 cm. Pieczemy godzinę
    w temperaturze 200 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy