Z kapusty i jabłka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smakuje wybornie. Podaję ją do karkówki i ziemniaków.

Składniki:

  • ● główka czerwonej kapusty
    ● 2-3 łyżki octu
    ● 3-4 łyżeczki cukru
    ● 2 łyżki musztardy
    ● jabłko
    ● duża cebula
    ● sól, pieprz
    ● 1/2 małego słoika majonezu

Z kapusty i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy
    i zagotowujemy. Odcedzamy
    i ponownie wlewamy
    wodę. Wsypujemy łyżeczkę
    soli i gotujemy ok. 10
    minut. Odcedzamy, hartujemy
    i studzimy.
  • 2. Ocet mieszamy z cukrem
    i 5 łyżkami wody.
    Wlewamy do kapusty. Dodajemy
    starte jabłko, posiekaną
    cebulę, musztardę
    i majonez. Doprawiamy
    i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy