Z kukurydzy ze smażoną tortillą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę myjemy, przekrawamy
na pół, usuwamy gniazdo
nasienne. Pieczemy 20 minut
w 180 °C. Na kilka minut wkładamy
do foliowego woreczka. Wyjmujemy, obieramy ze skórki
i kroimy w kostkę.
2.Czosnek kroimy w plasterki
i rumienimy w garnku na oliwie.
Dodajemy paprykę, osączoną
kukurydzę i chwilę smażymy.
Wlewamy 300 ml wody, gotujemy
15 minut, miksujemy. Dodajemy
salsę i śmietanę. Doprawiamy
i dokładnie mieszamy.
3.Tortillę kroimy w cienkie, niezbyt
długie paski, podsmażamy
na oliwie. Zupę w lewamy do
miseczek, dodajemy tortillę, pokrojoną
w kostkę fetę i natkę.
Komentarze