Z kurczakiem i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta kroimy w 8 cienkich
plastrów i smarujemy marynatą.
Schładzamy 3 godziny. Następnie
smażymy na oleju.
2.Przygotowujemy sos: 2 łyżki
wody mieszamy z oliwą, sokiem
z cytryny, łyżką miodu,
solą, pieprzem i octem winnym.
Schładzamy.
3.Camembert kroimy w niewielkie
kawałki. Na patelni prażymy orzechy. Dodajemy
resztę miodu, podgrzewamy.
Przekładamy na talerz i od
czasu do czasu mieszamy.
Rukolę myjemy i osuszamy.
4.Gruszki obieramy, usuwamy
gniazda nasienne, kroimy
w ósemki. Chwilę dusimy na
occie balsamicznym. Studzimy.
Wykładamy na talerze
z pozostałymi składnikami.
Skrapiamy sosem.
Komentarze