Z pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję, w wolnym czasie zaś poszukuję ciekawych przepisów. Sałatkę podaję zawsze z okazji imienin.

Składniki:

  • ● 25 dag pieczarek
    ● 2 cebule
    ● 5 jajek
    ● ogórek kiszony
    ● 2 ogórki konserwowe
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka groszku
    ● łyżeczka chrzanu
    ● sól, pieprz
    ● 3-4 łyżki majonezu

Z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki gotujemy ok. 15 minut w lekko osolonej wodzie. Studzimy. Cebule sparzamy, z pieczarkami i ogórkami kroimy w kostkę. Kukurydzę i groszek osączamy. Mieszamy.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Z majonezem i chrzanem dodajemy do sałatki. Doprawiamy. Mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy