Z pieczarkami i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy i osuszamy.
Kroimy w grube plastry i rozbijamy
na cienkie kotlety. Kotlety
układamy dachówkowato,
aby powstał prostokąt.
Oprószamy przyprawami
i odstawiamy na co najmniej
kilka godzin do lodówki.
2.Pieczarki oczyszczamy, cebulę
obieramy. Pieczarki i cebulę kroimy w cienkie plastry.
Cebulę szklimy na oleju. Następnie
dodajemy pieczarki
i dusimy, aż odparują. Pomidory
osączamy z zalewy, rozdrabniamy.
3.Na mięso wykładamy pieczarki
wraz z cebulą oraz pomidory.
Ciasno zwijamy w roladę
i starannie obwiązujemy
nicią kuchenną. Podsmażamy
na rozgrzanym oleju na dużym
ogniu, a następnie dusimy ok.
1,5 godziny. Lekko studzimy
i usuwamy nici.
Porady
Oprószone przyprawami mięso możemy zostawić w chłodnym miejscu nawet na całą noc. Roladę podajemy na ciepło z surówką i ziemniakami lub jako zimną przekąskę.
Komentarze