Sernik z bananem i polewą toffi z pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.jajka z cukrem mikserem utrzeć do białości, jeśli masz jajka "L" to użyj 4 sztuki
2.do masy włożyć serki homogenizowane, kostkę półtłustego twarogu drobnomielonego, wsypać budyń, kaszkę manną, włożyć kawałki banana i mikserem na dużych obrotach połączyć składniki nie za długo
3.tortownica 18 cm wysmarowana masłem i posypana tartą bułką - na dnie blaszki ułożyc pierniczki, wlać masę serową
4.pierniczki wypłyną na wierzch i tak mają zostać, piekarnik na 160 C, termoobieg i piec 25 minut, zmniejszyć temperaturę na 150 C i piec 25-30 minut do suchego patyczka, zostawić przy uchylonych drzwiczkach na 10 minut, następnie wyjąć z piekarnika i sernik zostawić w blaszce do wystudzenia
5.sernik wyjąć na talerz pierniczkami na spód, w mikrofali lub w kąpieli wodnej roztopić polewę toffi i polać nią sernik, posypać posypką kolorową
Komentarze