sernik z bananem i polewą toffi z pierniczkami

0 (0 ocen)

sernik jest delikatny, puszysty, wilgotny........................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • jajka 6 sztuk "M", cukier 1/2 szklanki, serek homogenizowany waniliowy 450 gram, twaróg 20 dag, banan 1 dojrzały, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki płaskie, pierniczki glazurowane 15 dag/opakowanie, polewa toffi 1 opakowanie, kolorowa posypka - ile potrzeba

Sernik z bananem i polewą toffi z pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. jajka z cukrem mikserem utrzeć do białości, jeśli masz jajka "L" to użyj 4 sztuki
  • etap 2. do masy włożyć serki homogenizowane, kostkę półtłustego twarogu drobnomielonego, wsypać budyń, kaszkę manną, włożyć kawałki banana i mikserem na dużych obrotach połączyć składniki nie za długo
  • etap 3. tortownica 18 cm wysmarowana masłem i posypana tartą bułką - na dnie blaszki ułożyc pierniczki, wlać masę serową
  • etap 4. pierniczki wypłyną na wierzch i tak mają zostać, piekarnik na 160 C, termoobieg i piec 25 minut, zmniejszyć temperaturę na 150 C i piec 25-30 minut do suchego patyczka, zostawić przy uchylonych drzwiczkach na 10 minut, następnie wyjąć z piekarnika i sernik zostawić w blaszce do wystudzenia
  • etap 5. sernik wyjąć na talerz pierniczkami na spód, w mikrofali lub w kąpieli wodnej roztopić polewę toffi i polać nią sernik, posypać posypką kolorową

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy