Z ryżem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja ulubiona zupa, lekka i przyjemna w smaku. :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bulion: 2 litry
    - marchewka: 1 sztuka
    - ryż: 250 gramów
    - listek laurowy: 1 sztuka
    - olej: 3 łyżki
    - natka pietruszki: 2 szczypty
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta

Z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotowałem bulion, następnie dodałem biały ryż, marchewkę cieniutko poszatkowaną, listek laurowy, olej i przyprawiłem pieprzem i solą. Zupę gotowałem na małym ogniu około 35 minut.
  • Z ryżem 2. Zupę udekorowałem pomidorem i porem pokrojonym w paski i posyłałem posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy