Z tuńczykiem i kurczakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Galaretę przygotowałem z okazji sylwestra.

Składniki:

  • ● 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    ● podwójny fi et z kurczaka (ok. 50 dag)
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka groszku
    ● 5 średnich ogórków konserwowych
    ● 3 jajka
    ● 12 łyżeczek żelatyny
    ● 2 l rosołu

Z tuńczykiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
    Studzimy, obieramy
    i przekrawamy. Wkładamy
    po połówce do 6 salaterek.
  • 2. Fileta gotujemy i kroimy
    w 1,5-cm kostkę. Tuńczyka
    osączamy i rozdrabniamy.
    Ogórki kroimy w małą kostkę.
    Groszek i kukurydzę
    osączamy.
  • 3. Do salaterek wkładamy
    po porcji kurczaka, tuńczyka
    i warzyw. Rosół podgrzewamy,
    a następnie rozpuszczamy
    żelatynę. Wlewamy do
    salaterek. Chłodzimy, aż
    stężeje.

Porady

Przed podaniem galaretki możemy skropić octem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy