Żagielki schabowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem żoną, mamą i babcią. Obecnie nie pracuję, więc mam czas na wymyślanie różnych smakołyków dla rodziny i znajomych.

Składniki:

  • 7 kotletów schabowych
    7 liści sałaty
    7 plastrów sera żółtego
    7 rzodkiewek lub truskawek
    7 połówek brzoskwiń (mogą być z puszki)
    2 jajka
    bułka tarta
    mąka
    sól, pieprz
    olej
    wykałaczki

Żagielki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy, solimy, pieprzymy. Panierujemy kolejno w mące, jajkach i bułce tartej. Smażymy na oleju.
  • 2. Na kotletach układamy połówki brzoskwiń i plastry sera. Zapiekamy 10 minut, by ser się roztopił. Wbijamy wykałaczki, na nie listki sałaty i rzodkiewki. Podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Komentarze

Podobne przepisy