ZAJĄC WIELKANOCNY

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

mój z zeszytu

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 8 jajek
    16 łyżek cukru
    16 łyżek mąki
    1 łyżeczka proszku
    1 łyżka octu
    szczypta soli

    MASA:

    1 masło
    2 szklanki mleka w proszku
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    Mleko zagotować z cukrami wystudzić następnie utrzeć margarynę dodając mleko w proszku i mleko wystudzone masą przełożyć ciasto i udekorować przed podaniem

Zając wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem i szczyptą soli dodać żółtka wymieszane z łyżką octu delikatnie mieszając dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Całość przelać do formy wcześniej wysmarowanej .Piec w temperaturze 180 stopni 40 minut.Jeśli ktoś lubi może przełożyć masą po wystudzeniu zająca .Polać lukrem i udekorować

Komentarze

Podobne przepisy