Zakochane ravioli z musem łososiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie : ciasto
Na stolnicę wysyp mąkę. W środku zrób zgłębienie i wlej wodę z sokiem z buraków i masło. Wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Zwiń w folię, przykryj ściereczką i odstaw na 30-50 minut. Rozwałkuj cienko ciasto. Za pomocą szklanki wytnij kółka, na środku ułóż farsz i zalep pierożki. Gotuj w osolonej wodzie przez 5 minut.
2. Do miseczki przełóż serek. Dodaj rozdrobionego w palcach łososia. Zblenduj na gładki mus. Dodaj pokrojony szczypiorek i żółtko. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
3.
Ciasto podziel na dwie części. Każdą cienko rozwałkuj. Małą łyżeczką układaj w niewielkich odstępach mus na cieście. Przykryj całość drugą częścią ciasta i wytnij za pomocą foremki serduszka. Buraczkowe serduszka gotuj w osolonej wodzie przez 4-5 minut.
Komentarze